Redactie

Southland

De beste flikkenreeks op televisie sinds The Shield werd opgedoekt, is zonder enige twijfel Southland. En de twee hebben heel wat met elkaar gemeen: beide spelen zich af in het gangland van Los Angeles, en hun onverbloemde inhoud zort ervoor dat ze – zeker hier in de Vlaanders – liefst zo diep mogelijk in de avondprogrammatie worden geparkeerd.

Vanavond zet VIER alweer het derde seizoen van de reeks in, en dat is een speciaal gevalletje: het moest ineens met een verlaagd budget worden gemaakt, omdat de twee eerste jaargangen aanvankelijk waren gemaakt voor het grote Amerikaanse tv-netwerk NBC, dat de reeks vlak voor de eerste uitzending van seizoen 2 verpatste aan betaalzender TNT. Opnieuw omwille van de zonet genoemde redenen: brute misdaden, en iets te eerlijke personages.

Sinds seizoen drie laat TNT de serie zelf maken, en dat mocht dus iets minder kosten dan voor NBC. Maar het goeie nieuws is dat je daar weinig van merkt: ook in de eerste twee jaargangen werd er vooral aandacht geschonken aan de kwaliteit van de verhaallijnen en pesonages (een doorsnede van straatflikken en rechercheurs) dan aan decors en tierelantijnen.

Schrijnende, recht-voor-de-raapse stuff, die de kleine oogjes morgenochtend waard is.

Dinsdag 19 maart op VIER om 0u45

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.