Mobile

Spotify arriveert op Windows Phone 8

Muziekstreamdienst Spotify heeft deze week een app voor Windows Phone 8 uitgebracht. De app is voorlopig nog in bèta-versie, maar gebruikers kunnen ze alvast uitproberen.

De app lijkt sterk op de app die reeds lang voor Windows Phone 7 beschikbaar is, met de voor Windows Phone kenmerkende horizontale layout.

Je kan in de app afspeellijsten aanmaken, de afspeellijsten van je vrienden bekijken, of nummers downloaden om later zonder internetverbinding te beluisteren. Bovendien worden je afspeellijsten gesynchroniseerd met je computer.


Spotify biedt een muziekbibliotheek met miljoenen nummers. Om die via je smartphone te raadplegen moet je beschikken over een Spotify Premium-account, maar na het downloaden van de app krijg je alvast 30 dagen gratis toegang. Daarna betaal je 9,99 euro per maand voor de dienst.

Je vindt de Spotify-app voor Windows Phone 8 in de Windows Phone Store. Spotify is er natuurlijk ook voor Android en iOS, maar daar is de testperiode beperkt tot 48 uur.

Dat is een voordeel voor Windows Phone-gebruikers, die overigens sinds kort bediend worden door een eigen muziekdienst van Microsoft, Xbox Music.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.