Redactie

Spotify besturen met een handige minispeler

De meeste streamingdiensten bedien je standaard vanuit de browser, maar het populaire Spotify staat er nog altijd op dat je een desktopapplicatie gebruikt om van het ene nummer naar het andere te springen.

En er is dan wel een browserversie in de maak, maar tot die tijd moet je telkens het logge werkvenster in beeld te brengen om een ander album af te spelen of de muziek te pauzeren.

Installeer daarom snel het eenvoudige Windows-programma Winfy, dat een zwevende minispeler op je desktop parkeert waarmee je Spotify mee kunt bedienen.

Het extraatje doet vooral denken aan de minispeler die Apple met zijn laatste versie van iTunes introduceerde en geeft je een manier om snel naar het volgende nummer te springen of de albumkunst in het oog te houden.

De opties zijn beperkt, maar wat ons betreft heb je niet veel instellingen nodig voor een dergelijke plug-in. Je kunt Winfy bovenop alle andere vensters laten zweven, of het zo instellen dat het alleen actief is als Spotify daadwerkelijk draait.

Met Winfy kun je Spotify voortaan in je systeemvak laten draaien en hoef je je werk voortaan niet meer te onderbreken als je thuis of op het werk van je muziek geniet. Je zult overigens wel .NET Framework 4.0 moeten installeren om deze minispeler te kunnen gebruiken. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.