Mobile

Startup pusht ‘slimme’ ring

Het lijkt er op dat de hype rond slimme horloges een vervolg zal krijgen, maar dan met andere mode-accessoires. Eén startup probeert geld in te zamelen voor een ring met allerlei smart-functies.

Of veel mensen met de vrij grote Smarty Ring aan de vinger willen rondlopen, is één vraag. Los daarvan is het concept wel boeiend. De ring bevat een klein display aan de bovenkant, waarop de tijd of iconen kunnen getoond worden. Aan de onderkant voorzien de makers toetsen waarmee je de muziekspeler op een smartphone of tablet bedient, maar ook de camera op je telefoon een kiekje laat nemen. Een derde functionaliteit is 'tracking' of een antidiefstalbeveiliging. De slimme ring kan ingesteld worden om een alarm te luiden als het gekoppeld mobiel toestel meer dan dertig meter van het sieraad verwijderd wordt.

De Smarty Ring verbindt via Bluetooth 4.0. Een vereiste, want deze versie verbruikt heel wat minder stroom dan de vorige generaties van de Bluetooth-standaard. De batterij zou 24 uur lang stroom leveren. Loopt de accu leeg, dan laadt je de Smarty Ring draadloos op via een inductielader. 

Vooralsnog blijft de Smarty Ring nog altijd eerder een concept en alle getoonde beelden zijn gefaket. Via de crowdfunding-website Indiegogo zijn de bedenkers op zoek naar geld om de ring effectief naar de markt te brengen. Iets dat hen wel lijkt te lukken, want het streefdoel van 40.000 dollar is ruimschoots overschreden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.