Geluid

Stereo in miniformaat bij Pioneer

Pioneer heeft de stereosmaak duidelijk te pakken. Na een reeks hoogwaardige stereocomponenten op normaal formaat, lanceert het Japanse bedrijf nu ook een nieuwe stereoset met compacte, losse componenten. Die belooft niet alleen ruimte te besparen, maar wil vooral een zuiver en hoogstaand geluid bieden.

De twee units (een cd-speler en stereo-ontvanger) van de nieuwe componentenset tonen zich van hun verfijnde, elegante kant en gaan prat op de meest geavanceerde stereotechnologie van Pioneer.

Deze componenten voor kritische muziekliefhebbers krijgen bovendien het gezelschap van twee luidsprekers in boekenplankformaat die een krachtig en gedetailleerd geluid moeten garanderen, en perfect aansluiten bij de rest van de set.

Met het oog op een realistische geluidsweergave heeft Pioneer deze stereocomponenten met een stel indrukwekkende features uitgerust. Snel en krachtig geluid? Daar zorgt de efficiënte Class D-versterker voor.

De CD-speler beschikt dan weer over een 192 kHz/32-bit D/A-omzetter voor een superieure weergave van nuances in de muziek, terwijl de stereo-ontvanger met 'Direct Energy Construction' en een apart frame storingen en vervormingen beperkt.

Dat alles moet een kristalhelder geluid opleveren. 

Beschikbaarheid
De P1 Pure Compact componentenset is vanaf midden maart verkrijgbaar in het zwart (X-P01-K) of zilver (X-P01-S). In beide gevallen bedraagt de adviesprijs 649 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.