Geluid

Superslanke soundbar bij Teufel

Na de HT-ST3 van Sony lanceert nu ook Teufel een zeer slanke soundbar. Het bevestigt de heersende trend naar heel onopvallende geluidsoplossingen voor tv's.

De Cinebar 11 is een zeer compacte soundbar van 5,4 cm hoog, wat voldoende slank is om onder een moderne design met een bescheiden voet te passen. Het is daarmee net iets hoger dan de Sony HT ST3 (lees hier de test), die aftikt op 3 cm. Het is een heel ander ding dan de vrij forse Cinebar 51 THX van Teufel.

Ondanks de kleine verpakking bevat de Cinebar 11 acht drivers (twee tweeters en zes midrange-drivers), goed voor 80 watt vermogen. Uit een slanke verpakking krijg je moeilijk mooie lage tonen, dus combineert Teufel de soundbar met een draadloze subwoofer met 165 mm woofer en een ondergrens van 40 Hz.

De verbinding met de tv wordt over HDMI gelegd, zodat je de remote van de televisie kan gebruiken om het volume te regelen. De Cinebar 11 accepteert ook andere bronnen, onder andere via een optische ingang of via Bluetooth. Het koppelen van de soundbar en een mobiel apparaat om te streamen over Bluetooth kan overigens via het gebruikersvriendelijke NFC.

De Cinebar 11 is zoals gewoonlijk enkel te koop via de website van Teufel, en kost 399 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.