Redactie

The Gift

Na het weergaloze Army of Darkness hing regisseur Sam Raimi zijn kettingzaag aan de wilgen, om het vijftien jaar lang (tot zijn terugkeer naar het horrorgenre met Drag me to Hell) met andere genres te proberen. Hij waagde zich onder meer aan een western (The Quick and the Dead), een psycbologische thriller (A Simple Plan) en zelfs een baseballfilm met Kevin Costner, zowaar (For Love of the Game).

Halfweg die periode, en voordat hij een deel van het Hollywoodmeubilair werd met de Spider-Man-films, maakte hij deze semi-bovennatuurlijke thriller over een met psychische krachten behepte vrouw (Cate Blanchett) die door de sheriff in haar onooglijke woonplaats in de staat Georgia wordt gevraagd om te assisteren in een verdwijningszaak: het lokale sletje (vertolkt door Katie Holmes) geeft ineens geen teken van leven meer, en de wetsdienaar weet niet waar te zoeken.

De zoektocht legt vooral allerhande begraven relaties bloot tussen de verschillende dorpsbewoners (rollen van onder meer Keanu Reeves en Hillary Swank), die samen weer zo'n Twin Peaks-achtig rariteitenkabinet vormen. Wonderlijk sterke thriller!

Zaterdag 20 juli op Vitaya om 22u30

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.