Redactie

There Will Be Blood

Als er één acteur een wat kabbelend traject heeft afgelegd, is het wel Lincoln-vertolker Daniel Day-Lewis. De Brit liet zich aan het einde van de jaren ’80 opmerken met de moeilijke karakterrol van een bijna volledig verlamde in My Left Foot en genoot tijdens de jaren ’90 eventjes een ware sterrenstatus (waarvoor vooral Michael Manns The Last of the Mohicans uit 1993 verantwoordelijk was), maar de laatste jaren verspeelt hij met veel plezier het publiekskrediet dat hij dankzij die rollen had verworven door een paar van de meest vorte klootzakken uit de recente filmgeschiedenis te spelen.

Eén daarvan was Bill ‘The Butcher’ Cutting in Martin Scorsese’s Gangs of New York, en een andere kloteklapper zette hij neer in deze semiwestern There Will Be Blood (2007), een film over de hardvochtige olieprospecteur Daniel Plainview (Day-Lewis), die langzaam van binnen wordt uitgevreten door zijn eigen hebzucht en misantropie.

There Will Be Blood was ook een soort comeback voor cineast Paul Thomas Anderson, die na zijn doorbraakprenten Boogie Nights en Magnolia een beetje op de dool geraakte.

Zaterdag 13 april op Canvas om 23u40

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.