Mobile

TomTom sporthorloges schieten uit de startblokken

TomTom heeft donderdag haar gps-sporthorloges officieel in België voorgesteld. De nieuwe lijn horloges is vanaf 19 september beschikbaar in Belgische sportwinkels en op de website van TomTom.

De Runner en Multi-Sport zijn de eerste gps-sporthorloges die TomTom in eigen naam uitbrengt. In 2011 werkte het wel al samen met Nike voor de Nike+ SportWatch. Die lijn blijft bestaan, maar is volgens TomTom vooral bedoeld voor wie gemiddeld één keer per week gaat sporten. De nieuwe TomTom-sporthorloges richten zich op sporters die meer dan één keer per week trainen.

Volgens Lars Guns, regionale verkoopsdirecteur voor TomTom in de Benelux, zijn sporthorloges sinds 2011 aan een opmars bezig en zal deze markt tegen eind dit jaar meer dan 1 miljard dollar waard zijn. Een markt met potentieel dus, waar de bouwer van navigatieproducten een belangrijke rol in hoopt te spelen.

“We weten dat veel gps-horloges die nu op de markt zijn, te dik en gecompliceerd zijn om te gebruiken tijdens de training,” vertelt Guns. De gps-sporthorloges van TomTom zijn 11,5 millimeter dik en beschikken over een groot hoge resolutiescherm en eenknopsbediening, zodat je snel relevante informatie als snelheid of afgelegde afstand kan weergeven tijdens het sporten. In onderstaand filmpje zie je hoe de navigatie door de verschillende menu’s in zijn werk gaat.
 

De TomTom Runner richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in de eerste plaats op joggers en hardlopers. De TomTom Multi-Sport is waterdicht tot 50 meter en kan ook bij het fietsen of zwemmen worden gebruikt. Beide horloges zijn uitgerust met de Grafische Trainingspartner, die sporters helpt om hun inspanningen beter af te stemmen op het doel dat ze voor ogen hebben. De horloges moeten het ongeveer 10 uur uithouden op één batterijlading en via bluetooth kan je ze verbinden met andere sensors, zoals een hartslagmeter.

Je kan de gegevens op het horloge met je computer synchroniseren via TomTom MySports, waar een overzicht wordt bijgehouden van je prestaties. De data op MySports kan vervolgens ook gelinkt worden aan verschillende andere fitnessdiensten als RunKeeper, MapMyFitness en MyFitnessPal. De API blijft open, zodat ook andere diensten nog kunnen volgen.

Beide sporthorloges zijn beschikbaar in het grijs of roze en liggen vanaf 19 september in België in de winkel. De TomTom Runner begint vanaf 170 euro. Wil je daar ook een hartslagmeter bij, dan betaal je 220 euro. De TomTom Multi-Sport begint vanaf 200 euro en komt met een houder voor op de fiets. Wil je er ook nog een hartslagmeter bij, dan betaal je 250 euro. Voor 300 euro krijg je de Multi-Sport met een hartslagmeter, hoogtemeter en cadansmeter. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.