Beeld

Toshiba lanceert reeks 4K-televisies

Tegen het begin van de zomervakantie brengt Toshiba een lijn van Ultra HD-televisies uit. De M9-toestellen zullen beschikbaar zijn in verschillende formaten, te beginnen bij 58 inch. De allergrootste is een kanjer van 84 inch diameter.

Voor het Japanse merk is dit niet de eerste uitstap richting 4K. Zelf bestempelen ze de M9’s als tweede generatietoestellen. Hun ZL1- en ZL2-televisies toonden immers ook Ultra HD, maar dit werd minder benadrukt ten voordele van het brilloze 3D-aspect van die televisies.

Net zoals de ZL-reeks zal de M9 de CEVO-processor bevatten die afgeleid is van de chips die Toshiba mee ontwikkelde voor de PlayStation 3. De rekenkracht van de multicore-chip wordt in de nieuwe toestellen gebruikt voor het upscalen van Full HD-content naar de Ultra HD-resolutie. Volgens Toshiba blijft het aanbod aan echte UHD-vidoe immers de komende jaren vrij bescheiden – een standpunt waar quasi iedereen mee akkoord is.

Opmerkelijk is dat 58 inch M9 uitgerust is met actieve 3D, terwijl de 65 en 84 inch beschikken over passieve 3D. De UHD-televisies zullen trouwens net zoals de nieuwe toestellen die Toshiba in de komende maanden uitbrengt, uitgerust zijn met een nieuw smart tv-platform die Toshiba Places vervangt.

Cloud TV heet het nieuwe platform, en vooral personalisatie staat er bij centraal. Zo is er een functie die over verschillende bronnen (onder andere DLNA-bronnen en video on demand-diensten) kan zoeken en zijn er gepersonaliseerde aanbevelingen, op basis van de voorkeuren van de kijker. Ook het sociale aspect wordt sterk in het verf gezet, met onder meer door tweets te tonen die gefilterd worden op basis van wat bekeken wordt. Volgens een vertegenwoordiger van Toshiba wordt het overigens mogelijk om meerdere gebruikersprofielen te registreren, zodat het ene familielid niet hetzelfde ziet als een ander.

De prijzen van de nieuwe toestellen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.