Redactie

V

Mensen in een Amerikaanse grootstad strompelen rustig door hun saaie leventje, tot er ineens een grote vliegende schotel boven hun hoofden zweeft. Het was een krachtig beeld dat in 1983 mensen deed thuisblijven voor de tv-serie V. In 2009 besloot Warner Bros. om een remake van die reeks te maken, die zeker in het begin redelijk getrouw bleef aan het origineel.

De 'Visitors', zoals de buitenaardsen nog steeds worden genoemd, zijn op het eerste gezicht mensachtigen (de bevallige commandante Anna, vertolkt door Morena Baccarin, is zelfs een erg fraai exemplaar van het mensdom), maar onder hun huid zit een heel ander wezen, en ook onder hun op het eerste gezicht vreedzame bedoelingen zit een verborgen agenda.

Wat die is, merk je natuurlijk pas later in de reeks. Het hoofdpersonage, een FBI-agente die het allemaal niet vertrouwt (Elizabeth Mitchell nam in essentie de rol van Marc Singer uit de originele reeks over), komt in ieder geval episode na episode nieuwe dingen op het spoor.

V werd uiteindelijk niet de hoogvlieger die de originele reeks was: na twee seizoenen, met een totaal van 22 afleveringen, werd de serie alweer afgevoerd. Maar om je zondagavond op te vullen met prettig sf-vertier levert ze een prima uurtje.

Zondag 26 mei op VIER om 22u10

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.