Mobile

Video: Martelsessie voor de Galaxy S4

Samsung wordt al eens bekritiseerd voor het gebruik van lichte – en vermoedelijk minder stevige – plastic materialen in de meeste van haar toestellen, waaronder ook de Galaxy S4. Maar is die kritiek terecht?

Om te bewijzen dat de Galaxy S4 de nodige stress kan doorstaan, heeft Samsung een filmpje gelanceerd waarin wordt getoond welke ‘martelingen’ het toestel moest doorstaan vooraleer het op de markt werd gebracht.

In de video zien we hoe de Galaxy S4 onder stress wordt gezet door hem meermaals van een hoogte op een hard metalen oppervlak te laten vallen en hem tientallen seconden onder water te dompelen.

Met een ‘tumble’-test wordt gesimuleerd alsof de telefoon van een trap zou tuimelen en een druktest laat het scherm een impact incasseren die een walnoot doet kraken.

Daarnaast wordt de telefoon onder meer ook getest op bestendigheid tegen extreme temperaturen, zout, stof en vochtigheid. Om alle tests in actie te zien, verwijzen we je door naar het filmpje.

De video is indrukwekkend, maar aangezien hij rechtstreeks van Samsung komt, is hij natuurlijk niet helemaal objectief. Dat gezegd zijnde lijken de resultaten wel in lijn met de bevindingen van CNet, nadat ze de Galaxy S4 en iPhone 5 aan een stresstest hadden onderworpen.

In het bovenstaande filmpje, zie je hoe Luke Westaway van CNet beide toestellen een water- en valtest laat ondergaan. Hij kijkt ook welk object in je broekzak of handtas de grootste bedreiging vormt voor je smartphone, en om af te sluiten rijdt hij met een truck over beide telefoons.

Over het algemeen weet de Samsung Galaxy S4 deze tests beter te doorstaan dan de iPhone 5. Hecht jij bij de aankoop van een smartphone belang aan duurzaamheid? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.