Beeld

Videocamera’s streamen video live online

Een opvallende nieuwe feature bij nieuwe videocamera's – ja, ze worden nog gemaakt – bij Samsung en Panasonic. Met een druk op de knop kan je video direct online streamen. Bij Panasonic gaat het om drie videocamera's (X920, V520 en V720), bij Samsung om eentje (QF30).

Alle vier camera's beschikken over WiFi, wat niet zo ongewoon is. Samsung presenteerde vorig jaar al een rits videocamera's (en fototoestellen) die draadloos filmpjes kunnen doorsturen, bijvoorbeeld naar een televisie.

Maar een unicum is dat ze alle vier datgene wat wordt opgenomen direct kunnen streamen naar het internet. Dat gebeurt via de bekende UStream-dienst, die onder andere vaak door bedrijven wordt gebruikt om events online uit te zenden. 

Streamen via Ustream vereist doorgaans een betalend abonnement. Hoe het juist zit bij de Panasonic- en Samsung-camera's moeten we nog van de desbetreffende merken horen.

,

De live streamingfunctie lijkt handig voor mensen die graag meteen een video willen tonen aan de wereld. Bloggers bijvoorbeeld of om de grootouders thuis meteen te laten meegenieten van het schooloptreden van de kleinkinderen. Samsung ziet echter nog een gebruik: de QF30 is volgens het merk uitstekend geschikt voor thuis een oogje in het zeil te houden als je de deur uit bent. De lens heeft een diafragma van f1.8, wat het dus ook geschikt maakt voor situaties met minder licht.

Net zoals bij bepaalde WiFi-compatibele camera's van Samsung, heeft de QF30 een backupfunctie die video en foto's in de cloud bewaart. De Samsung-camera zou over twee maanden beschikbaar zijn en circa 330 euro kosten. Prijzen voor de Panasonic-camera's zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.