Geluid

WA7 Fireflies hoofdtelefoonversterker debuteert

In Europa is Woo Audio nog niet zo bekend, maar in de VS maakt de fabrikant al enige tijd furore met prachtige hoofdtelefoonversterkers. Zoals deze nieuwe WA7 Fireflies, een buizenversterker met USB-DAC.

Met zijn kubusvormige design, alu chassis en glazen kap is de WA7 Fireflies alvast een intrigerend toestelletje om naar te kijken. En ook een opvallend compact, want deze hoofdtelefoonversterker meet amper 12 bij 12 bij 13 centimeter, exclusief de externe voeding.

Ondanks die kleine voetafdruk zet de Woo Audio WA7 Fireflies aardig wat gewicht op de weegschaal. Zo weegt de versterker met glazen kap maar liefst 3,9 kilogram, terwijl de lineaire externe voeding (geschikt voor zowel 100-120V als 220-240V) daar nog eens 1,4 kilogram aan toevoegt.

Voor elke hoofdtelefoon
Ook op auditief vlak belooft de nieuwste creatie van Woo Audio voor mooie prestaties te zorgen.

Zo bestaat de hoofdtelefoonversterker van de WA7 Fireflies uit een volledig op vacuümbuizen gebaseerd versterkerontwerp, met twee 6C45-buizen in een single-ended Klasse-A schakeling. Met het oog op een zo puur mogelijk ontwerp, worden er in het hele signaalpad helemaal geen halfgeleiders gebruikt.

De fabrikant schuift de WA7 alvast naar voor als een 'power-house' die elke hoofdtelefoon correct kan aansturen – Woo Audio claimt dat hoofdtelefoons met een nominale impedantie van 8 tot 600 ohm in aamerking komen voor de Fireflies.

Daartoe zijn er twee verschillende aansluitingen op het voorpaneel aangebracht: een minijack voor in-ear monitors en andere laagohmige hoofdtelefoons, en een 6,3-millimeter connector voor veeleisende full-size hoofdtelefoons.

Die aanpak moet – in combinatie met een switch op de achterkant van het toestel – garanderen dat aan de verschillende behoeften van uiteenlopende hoofdtelefoons voldaan kan worden, terwijl ongewenste bijverschijnselen zoals ruis achterwege blijven.
 


Inclusief hi-res USB-DAC
In een tijd waarin de pc opgang maakt als muziekbron, is een USB-DAC altijd een welkome aanvulling. Woo Audio gebruikt daarvoor een C-Media 6631 USB-chip en een PCM5102A 32-bit DAC chip van Texas Instruments.

De DAC weet raad met bitdieptes tot 32-bit en sampling rates tot 192 kHz, en ontvangt data via een asynchrone USB 2.0-verbinding met een computer.

Via een schakelaar op de achterkant van de WA7 Fireflies kan het toestel overigens ook als 'dedicated' DAC worden ingezet. De analoge RCA-ingang op het achterpaneel wordt daarmee omgetoverd in een stereo-uitgang, terwijl de USB-verbinding achteraan het inkomende signaal gewoon blijft ontvangen.
 


,

Rechtstreeks bestellen
De Woo Audio WA7 Firelies wordt rond deze tijd beschikbaar en draagt een prijskaartje van 999 US dollar.

Voor een meerprijs van 100 US dollar biedt Woo Audio tijdelijk een buizenupgrade aan waarbij de standaard Sovtek 6C45-buizen (matched pair) worden vervangen door Electro Harmonix 6C45-buizen met vergulde pins (eveneens een matched pair).

Hij is verkrijgbaar in een zilverkleurige versie met een kap in helder glas en een zwarte versie met 'een kap in smoked' glas.

Wie er een naar Europa wil halen, zal daarvoor bij Woo Audio zelf moeten aankloppen aangezien er in Europa vooralsnog geen officiële distributeur is voor de producten van Woo Audio. Hou er dus rekening mee dat je ook nog verzend- en douanekosten zal betalen wanneer je er één bestelt.

Voor meer gedetailleerde informatie en bestellingen kan je alvast terecht op de website van de fabrikant.
 


Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.