Geluid

Zwarte make-over voor B&O A9

Naast een hoop speelgoed heeft Sinterklaas ook een nieuwe versie afgeleverd van de A9, Bang & Olufsens luidspreker die sprekend op een satellietontvanger lijkt. De Black Edition is – zoals je zou vermoeden – pikzwart.

De Black Edition van de Beoplay A9 is een speciale editie die enkel in bepaalde landen online wordt aangeboden en in bepaalde Bang & Olufsen-winkels. Wat hem onderscheidt van de 'gewone' witte A9 is dat de Black Edition volgens B&O wat "mannelijker" maakt. Zowel de voor- als achterzijde is in matzwart uitgevoerd en de drie poten zijn uit een donker walnoothout. 

Technisch blijft de schotelspeaker hetzelfde en verrassend genoeg is ook het prijskaartje onveranderd gebleven. Die is niet min, al is de A9 een zeer goede draadloze speaker (lees hier de test): 1.999 euro.

De reguliere A9 kan je uitdossen met hoezen in verschillende kleuren, waaronder een felrood. In augustus lanceerde B&O nog extra kleurenopties, gebaseerd op wat zij omschreven als 'Scandinavische tinten'.

Wat ook de kleur, de BeoPlay A9 blijft een van de apartste draadloze speakers die je kan krijgen. Het is vrij groot en lijkt op een sattelietschotel op een schildersezel, een vorm die de speaker heel effectief maakt in het uitstralen van een wijds geluid. Het wordt daarbij geholpen door de 8-inch woofer, twee tweeters en twee midrange-drivers die in de behuizing verwerkt zijn. Muziek aanleveren gebeurt hoofdzakelijk via het netwerk, via Airplay of DLNA.

De A9 is ook een van de eerste producten die Spotify Connect ingebouwd krijgt. Dat wil zeggen dat je de speaker vanaf de officiële Spotify-app kan bedienen, zonder in een aparte B&O-app te moeten duiken. De muziek streamt bovendien rechtstreeks naar de A9, zodat de batterij van de smartphone of tablet niet extra belast wordt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.