Redactie

Belgische lancering Netflix goed nieuws voor 4K

Na veel gespeculeer is het eindelijk bevestigd: Netflix zal eind dit jaar lanceren in België. Dat is goed nieuws voor mensen met een 4K-tv, want zij krijgen daarmee toegang tot de eerste echte bron van Ultra HD-video.

Veel details zijn er nog niet bekend over de Netflix-lancering in België, maar het is wel bevestigd via een persbericht en een officiële bericht op de Twitter-account.

Ter herinnering: Netflix, nu al heel wat jaren actief in de V.S. en sinds kort in sommige Europese landen, geldt als een van de grootste revoluties in tv-land. Je betaalt een maandelijkse som om toegang te krijgen tot een uitgebreid buffet aan films en tv-series. Netflix is bovendien niet enkel aanbieder van video, maar produceert ook steeds meer originele producties.

De VS-remake van 'House of Cards' met Kevin Spacey is heel bekend, maar er is ook 'Lillyhammer', en spinoffs van Quentin Tarantino's 'From Dusk till Dawn' en 'Fargo' van de gebroeders Coen, om maar enkelen te zeggen.

Netflix zet heel sterk in op een multiplatformstrategie. Je bent dus niet gebonden aan een specifiek apparaat om de dienst te gebruiken. Netflix is als app beschikbaar op de meeste smartphones en tablets, en als app op veel smart tv's, consoles en de Apple TV.

,

Netflix is als aanbieder ook de voortrekker voor Ultra HD. Steeds meer video wordt via de dienst beschikbaar gesteld in 4K-resolutie. Meer zelfs: op dit moment is Netflix ongeveer de enige bron voor Ultra HD-films. 

Ultra HD-video via Netflix kan je enkel bekijken via een speciale versie van de Netflix-app op Ultra HD-televisies. Gelukkig zijn de meeste fabrikanten zo ver dat ze die app op hun nieuwste modellen voorzien. Onze eerste indrukken van Netflix-streaming in die resolutie lees je hier.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.