Geluid

Bluetooth-speaker is ook draadloze lader

Compacte speakers die via Bluetooth verbinden met je smartphone, zo zijn er ondertussen al veel. Het Nederlandse Zens lanceert er eentje voor 99 euro dat tegelijkertijd ook een mobiel toestel draadloos oplaadt. 

De naam 'Qi Wireless Portable Audio Speaker' mag een mondvol zijn, het omschrijft perfect wat het toestel doet. De 2 x 5 watt speaker is een model dat je met of zonder stopcontact kan gebruiken. Of liever, USB-kabel, want de ingebouwde 4.500 mAh batterij laad je op via een USB-poort of -adapter.

Wat ons aandacht trok, was de Qi-ondersteuning. Qi is een standaard om mobiele toestellen draadloos op te laden, een beetje vergelijkbaar met hoe elektrische tandenborstels een nieuwe lading krijgen. Het is dus draadloos, maar er moet wel een contact zijn. Meestal is dat tussen een laadoppervlakte en de achterkant van de telefoon.

Draadloos opladen klinkt goed, maar voorlopig moet je daarvoor bijna altijd een aparte hoes kopen voor je telefoon. Met name Nokia voorziet Qi-compatibele hoezen voor heel wat Lumia-modellen, naast LG en Samsung.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.