Geluid

Bose wil eigen streaming service voor muziek opzetten

Audio-fabrikant Bose zou druk bezig zijn met het opzetten van een eigen platform waar mensen online muziek kunnen streamen. Er is nog geen officieel statement vrijgegeven, maar verschillende online oproepen geven aan dat ze op zoek zijn naar specialisten die mee kunnen werken aan het opzetten van een “next generation streaming music platform”.

Bose spreekt in de oproepen over plannen waarmee ze "snel vooruit willen" en die een "onmiddellijke en langdurige invloed" hebben op de streamingproducten van het merk. Het is nog niet helemaal duidelijk met wie ze de concurrentie aan willen gaan, maar men vermoedt dat ze mikken op de doelgroepen die momenteel bediend worden door TIDL, Deezer Elite en Neil Young's Pono.

Mogelijk zou Apple niet blij zijn met de plannen van Bose. Recentelijk haalden ze de producten van het merk uit hun Apple Store, waarna ze deze echter toch weer toevoegden aan hun assortiment. Bose is vooral op zoek naar mensen die al ooit werkzaam zijn geweest voor streamingservices, waaronder Spotify, Pandora en ook Apple's eigen Beats Music.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.