Beeld

Chromecast binnenkort in Benelux

Met Chromecast heeft Google een interessante en goedkoop toestel in huis om video vanaf mobiele toestellen naar de tv te krijgen. De uitrol van de HDMI-stick buiten de V.S. vindt wellicht dit jaar plaats. Dat gaf Google vorig jaar reeds aan en wordt nu bevestigd in een interview op CNet.com.

Chromecast is al een tijdje te koop in de V.S. en lijkt daar ook wel een succes, groter in elk geval dan het geflopte Google TV. De grootste troef is ongetwijfeld dat de HDMI-stick voor 35 dollar een elegante manier biedt om video vanaf een mobiel toestel op je tv te toveren. Velen beschouwen het als een volwaardige concurrent voor Airplay, toch wel een grote troef van het Apple-ecosysteem.

Dat Chromecast wereldwijd – en dus ook in de Benelux – beschikbaar komt, is maar een eerste stap. Apps moeten het ook ondersteunen, en zoals ook blijkt uit onze test (klik hier om het te lezen) is de ondersteuning op dat vlak bescheiden. Concreet kan je streamen vanuit de YouTube-, Netflix- en Plex-apps.

Maar Google gaat de nodige software vrijgegeven zodat alle ontwikkelaars van apps video naar een Chromecast-stick kunnen sturen. Er wordt ook gefluisterd dat tv-fabrikanten als Samsung en Philips ondersteuning aan Chromecast onderzoeken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.