Geluid

De mooie rondingen van Scandyna

In een zijgang ergens vonden we de stand van Scandyna, het Scandinavische luidsprekermerk dat verzot is op rondingen. Grote nieuwigheden waren er niet te zien, maar wel wat interessante ontwikkelingen.

Bij Scandyna wordt dit jaar heel sterk ingezet op draadloos. Al zijn ook de klassieke minipods aangepast naar een MK.III-versie. Die is qua klank gelijk aan de MK.II, die nog niet zo lang geleden werd uitgebracht om de laagprestaties van de iconische speaker te verbeteren. Naast een verandering van fabrikant, is nu nieuw dat de aansluitingen achteraan netjes achter een klepje verborgen zijn.

Op CES toont het merk ook de nieuwe podspeakers die via Airplay kunnen gevoed worden, naast speaker die je muziek kan aanleveren over Bluetooth.

Een vertegenwoordiger liet ook vallen dat er in het komende jaar hard gewerkt gaat worden om de distributie van geronde speakers te verbeteren. Zeker in België scoorden de podspeakers vroeger goed, maar zijn ze nu moeilijker te vinden. Daar zou echter verandering in komen. Ook het aantal kleuren is teruggebracht – zo is geel niet langer beschikbaar – maar werd wel een knappe dofzwarte laklaag geïntroduceerd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.