Geluid

Denon presenteert nieuwe DNP-730AE netwerkaudiospeler

Denon introduceerde vandaag de nieuwe DNP-730AE netwerkaudiospeler met volgens het merk vrijwel onbeperkte afspeelmogelijkheden. Het apparaat is de opvolger van de eerder door ons gerecenseerde DNP-720AE. Bij aansluiting van de nieuwe DNP-730AE op een stereoversterker stream je via het netwerk een enorm aanbod aan audio naar je hifi-systeem. Met de geïntegreerde draadloze WiFi-technologie maak je via internet verbinding met je thuisnetwerk.

Met AirPlay luister je draadloos naar muziek vanaf je draagbare iOS-apparaat, zoals een iPhone, iPod touch of iPad. De DLNA 1.5-certificering stelt je in staat via je thuisnetwerk met een kabel of draadloos verbinding te maken met je pc of Mac voor extra streamingopties.

De DNP-730AE kan nagenoeg ieder digitaal audioformaat weergeven. De lijst met af te spelen typen omvat lossy formaten (met kwaliteitsverlies) zoals MP3, WMA en AAC, maar ook lossless formaten (zonder kwaliteitsverlies) zoals ALAC, AIFF, WAV en FLAC HD (tot 24 bits, 192 kHz).

De speler kan daarnaast ook DSD-bestanden (2,8 MHz- en 5,6 MHz-resolutie) afspelen via DLNA. DSD raakt wereldwijd steeds meer in trek bij audiofiele luisteraars. Ook de gapless afspeelfunctie zonder tussenruimte is beschikbaar voor DSD-, WAV-, FLAC-, AIFF- en ALAC-bestanden.

Het systeem is voorzien van een PCM1795 hoge-precisie 32-bits, 192 kHz D/A-omvormer van Burr Brown die ook in Denons eersteklas cd-spelers wordt toegepast. Deze omvormer zorgt voor meer helderheid, waaronder de akoestische resonantie van concertzalen.

De rechte en eenvoudige signaalwegen zorgen voor een zuivere geluidsweergave en minimale ruis in de audioschakelingen. Bovendien is er jitterreductie toegepast voor nog meer zuiverheid en nauwkeurigheid.

Je Apple iPod, iPod touch of iPhone sluit je aan via de USB-poort in het voorpaneel. Je kunt je mobile device opladen terwijl je naar muziek luistert. Het drieregelige OLED-display geeft alle informatie weer.

Met Denons HiFi Remote App zijn de functies op de DNP-730AE te bedienen. Deze Remote App is beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten. Met behulp van de App kun je ook bepaalde versterkers en cd-spelers van Denon via de DNP bedienen.

De DNP-730AE is bedoeld aanvulling op Denons alom bejubelde PMA-720AE stereoversterker en DCD-720AE cd-speler. Hij is vanaf medio december verkrijgbaar in een zwarte of premium zilveren uitvoering voor een adviesprijs van 449 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.