Beeld

Download gratis testbeelden voor je televisie

Wil je na onze acht tips voor beter beeld (klik hier voor de workshop) ook iets verder gaan in beeldkwaliteit? Dan zijn testbeelden noodzakelijk.

Op ons event in Kootwijk gaven we een workshop waarin we aan de hand van testbeelden lieten zien hoe je de televisie instelt om de beste beeldkwaliteit te garanderen. Die workshop komt later deze week online, maar je kan alvast de testbeelden downloaden.

Die vind je op de site van AVS-forum (klik hier).

Wil je een Blu-ray-schijf branden, gebruik dan de 'HDMV'-versie. Wie de bestanden op een dvd wil branden gebruikt de 'AVCHD'-versie. Beide schijven zijn enkel te lezen met behulp van een Blu-ray-speler, ook de dvd-versie!

Beschik je niet over een Blu-ray-speler, dan kan je de 'MP4'-versie downloaden. Die speel je af via de USB-mediaspeler van je televisie, via een externe mediaspeler of een Xbox360. Je kan ze ook als data branden op een dvd, een aantal dvd-spelers kunnen deze bestanden dan lezen.

Kan je echt niet wachten tot onze workshop online staat, download dan ook de 'Pattern manual' die alle testbeelden bespreekt. De 'Basic Settings' zijn de enige patronen die we in onze workshop zullen gebruiken.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.