Geluid

Dynaudio introduceert Focus XD luidspreker

De Deense high-end luidsprekerspecialist Dynaudio voegt dit jaar de Focus XD toe aan hun assortiment van luidsprekers. De Focus XD is onderdeel van een volgende generatie digitale high-end systemen met een hoge resolutie tot 24 bit / 192 kHz.

De Focus XD-serie bestaat uit een compact model, de 200, en een tweetal vloerstaanders, de 400 en de 600. Net als bij de Dynaudio Xeo (lees ook onze test, en de HiFi.nl reviews van de XEO3 en de XEO4) is er alleen een muziekbron nodig om de set compleet te maken. Het digitale muzieksignaal wordt draadloos en zonder verlies van de bron naar de luidspreker verzonden, zonder dat er analoge omzetting bij nodig is.

In de luidsprekers zitten krachtige digitale versterkers, een high-performance DSP en een eigen digitale volumeregeling. Elke Focus XD heeft een eigen digitale ingang (75 ohm coax) en een analoge ingang (RCA). De digitale ingang wordt gebruikt voor het afspelen met de hoogste 24/192 resolutie. De draadloze Hub maakt het mogelijk om na een software upgrade muziek tot 24/96 af te spelen. Daardoor is er optimale vrijheid voor het plaatsen van de luidsprekers zonder verbindende kabels.

Op de Hub kunnen verschillende digitale (coaxiaal, optisch, USB) en twee analoge bronnen worden aangesloten. Door de multi-room eigenschappen kunnen vanuit een Hub meerdere kamers van muziek worden voorzien. Klik hier voor meer informatie over Dynaudio.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.