Geluid

Jamo presenteert tien luidsprekers voor hun nieuwe Concert-serie

Jamo komt met een nieuwe serie luidsprekers (de zogeheten Concert-serie) en brengt tien bijbehorende modellen uit. De tien home theater speakers zijn terug te vinden in de C9-lijn en de meer premium C10-lijn. De twee lijnen zijn daarbij op hun beurt weer als volgt onderverdeeld: drie vloerstaanders (de C109, C97 en C95) , drie bookshelf modellen (de C103, de C93 en C91), twee center speakers (de C10 Cen en de C9 Cen) en twee surround speakers (de C10 Sur en de C9 Sur).

De complete serie is ontworpen door de beroemde designer Kieron Dunk en is voorzien van een gesatineerde mdf afwerking, gepolijste chromen logo’s en aluminium center plugs en pootjes. Bij de productie van de premium C10-lijn ging men zelfs een stapje verder: die lijn is afgewerkt met een met de hand aangebrachte hoogglans afwerking.

De Concert-serie van Jamo maakt gebruik van HCCC (Hybrid Composition Conical Cones); een technologie voor de optimale combinatie van tussen de stijfheid en kracht van aluminium of titanium en de zachtheid van hout. Dat zorgt voor autonome demping van hoge frequenties en een soepele geluidsweergave in het middensegment. Het vernieuwde Long Displacement Surround zorgt voor een verbeterde weergave in het lage geluidssegment.

Daarnaast is ook de ADW (Improved Anti-Diffraction WaveGuide) verbeterd. Deze technologie zorgt voor beter geluid buiten de zogenaamde sweet-spot. De nieuw ontworpen dome tweeter diafragma’s zorgen voor minder verstoring in de geluidsweergave en maken verlenging van geluid in hogere frequenties mogelijk.

Het design kenmerkt zich door simpele lijnen, waardoor de speakers in ieder interieur passen. Daarmee legt Jamo volgens Peter van Ginkel, productmanager bij Havoned, de nadruk op schoonheid, eenvoud en functionaliteit: “De Concert-serie blijft trouw aan de idealen en doelstellingen van Jamo en tegelijkertijd zijn de speakers een perfecte weergave van modern Deens design in combinatie met de laatste innovaties op het gebied van audio. De consument mag van deze serie een nog hoger kwaliteitsniveau verwachten.”

Lees ook onze recensie van deze luidspreker-set van Jamo: de 360 S35 HCS.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.