Mobile

LG gaat de fitnesstoer op

'Wearables' zijn al wat langer een trend, maar de markt is nu echt aan het openbreken. Ook LG introduceert zijn eigen fitness gadgets.

Armbanden zoals die van Fitbit, Jawbone of Nike zijn er al geruime tijd en ze winnen gestaag aan populariteit. Voor een sportieveling is het meten van zijn prestaties belangrijk, maar ook voor minder sportieve mensen zijn de armbanden een goede zaak. Ze maken je bewust van een eventueel gebrek aan beweging.

LG lanceert nu zijn eigen 'Lifeband'. De armband verbindt zich via Bluetooth met je smartphone. De flexibele band met een touch OLED display toont de tijd, muziekcontroles, binnenkomende gesprekken, en natuurlijke al je sportieve prestaties. Afstand, snelheid, aantal stappen, verbruikte caloriën, ze zijn allemaal zichtbaar met een veeg over het OLED-scherm.

LG Lifeband

Om het systeem mooi compleet te maken creëerde LG meteen ook een in-ear hoofdtelefoon die dienst doet als hartslagmeter. De in-ears linken draadloos met de Lifeband en tonen hun metingen op het OLED-scherm. Alle data kan je doorgeven aan de LG Fitness-app of aan een aantal andere fitness-apps zoals MyFitnessPal, RunKeeper of MapMyFitness.

LG Heart Rate

De apparaten worden in de VS gelanceerd in de eerste helft van 2014. Europese beschikbaarheid of prijzen zijn nog niet bekend, maar LG Benelux laat verstaan dat de toestellen bijna zeker binnenkort in onze regio beschikbaar zullen zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.