Beeld

LG presenteert uitgebreide OLED line-up op CES

LG heeft steevast zijn voortrekkersrol op vlak van OLED in de verf gezet. Op CES worden de nieuwste modellen voorgesteld.

Vooraan in de rij staat LG's nieuwste trots, de 77EC9800. Deze 77 inch Ultra HD gebogen OLED-tv zet in op alle recente trends. Het reuzenscherm is voorzien van een 4K-paneel met 3840×2160 pixels. Uiteraard zorgt de televisie zelf voor de nodige upscaling van je bestaande content. LG vermeldt ook een High Dynamic Range (HDR) algoritme dat optimaal gebruik maakt van de quasi oneindige contrast waarde van het OLED-scherm. Benieuwd hoe dat er zal uitzien.

Uiteraard is er ook gedacht aan toekomstige UHD-content. Die zal je kunnen aanleveren via HDMI, USB of netwerk. Of de set een HDMI 2.0-aansluiting gebruikt is niet duidelijk, maar dat lijkt ons onvermijdelijk. De set beschikt niet alleen over een ingebouwde H.264 decoder, maar ook een H.265 decoder. Deze nieuwe videocodec, ook gekend onder de naam HEVC, zal erg belangrijk zijn voor toekomstige 4K-content omdat hij de videobestanden aanzienlijk kan verkleinen.

Mogelijk zal er van de 77EC9800 ook een 65 inch en 55 inch versie te zien zijn.

?Daarnaast komt ook de Gallery OLED tv (55EA8800) aan bod. Deze vlakke 55-inch tv is beschikbaar met verschillende kaders zodat hij echt als een kunstwerk aan de muur hangt. Een Canvas Speaker, een 2.2-kanaal 100 Watt luidspreker zit verborgen in het frame.

Tot slot is de opvolger van de eerste gebogen OLED ook present. De nieuwe 55EB9600 gebruikt meer gerecyclede materialen en minder onderdelen dan zijn voorganger. Of dat zal leiden tot een gevoelig lagere prijs is nog niet bekend.

Prijzen en beschikbaarheid hebben we helaas nog niet. Maar wie de 77 inch kolos op zijn lijst zet, begint vermoedelijk best te sparen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.