Geluid

Marantz lanceert betere stereoversterker en SACD-speler

Bij Marantz verscheen er recent de PM8005 en de SA8005, twee hifi-componenten die mikken op de consument die toch wat hoger mikt. Een nieuwigheid is dat de SA8005 SACD-speler nu ook een USB DAC-functie biedt.

De PM8005 wordt het nieuwe topmodel in de PMx005-versterkerfamilie, wat bij Marantz staat voor producten voor de meerwaardezoekende luisteraar. De volgende stap brengt je meteen naar de PM15, een meer audiofiele versterker in een ander prijscategorie. 

De fabrikant belooft dat de geïntegreerde versterker goed is voor 2 x 70 watt (bij 8 ohm). Met de Power Amp Direct-modus beschikt de PM8005 over een interessante modus om binnen een surroundopstelling de twee voorste kanalen voor z'n rekening te nemen. Zo hoef je maar deels je meer op film gerichte surroundinstallatie te complementeren met een degelijke muziekopstelling.

De SA8005 deelt wat techniek met de highend SA-14S1. Het gaat dan vooral over de aanwezigheid van een USB klasse B-poort, waardoor je deze schijfjesslikker ook kan inzetten als externe DAC voor een computer. Omdat de SA8005 in staat is om SACD's af te spelen, is het niet echt verrassend dat je via USB ook DSD's aan 2,8 MHz en 5,6 MHz kan aanleveren. PCM-audio kan tot 192 kHz en 24-bit.

Beide apparaten zijn beschikbaar in zwart of champagnekleur, en kosten circa 1.300 euro per stuk.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.