Geluid

Nieuwe Sonos-app beschikbaar voor iOS en Android

De vernieuwde app van Sonos die de voorbije maanden als test beschikbaar was, is nu finaal afgewerkt. De veel mooiere app laat je vooral zoeken naar muziek over bronnen en diensten heen.

Grote verschillen zijn er niet tussen de finale versie van de Sonos-app en de testversie die we in maart uitgebreid bekeken (klik hier voor het artikel). Wat meteen opvalt, is dat de interface grondig hertekend werd. Naar ons gevoel is het een verbetering: de nieuwe interface oogt moderner en is intuïtiever. Het valt ook op dat in de nieuwe app je aangemoedigd wordt om eerst muziek te kiezen en dan de kamer(s) waarin de tracks te horen zijn. Vroeger was dat omgekeerd.

Wat de nieuwe app nog beter doet, is het etaleren van de vele mogelijke bronnen die Sonos ondersteunt. We gebruiken het woord niet vaak, maar het feit dat je nu over pakweg Spotify, Deezer en je eigen muziekcollectie heen naar een track, artiest of album kan zoeken is machtig.

Over diensten gesproken: nog maar recent is het mogelijk om via je Sonos muziek te beluisteren via de Google Music-dienst, ook als je geen betalende abonnee bent.

De nieuwe app is beschikbaar voor Android en iOS, en brengt na installatie automatisch ook een update aan bij je Sonos-toestellen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.