Beeld

Philips toont vlaggenschip-tv met Android

In tegenstelling tot de meeste andere tv-fabrikanten – die hun beste tv's meestal reeds op CES voorstelden – stelt Philips nu pas zijn tv-topmodel voor. De nieuwe 9800 toont uiteraard een UHD-resolutie, heeft Ambilight langs vier zijden en biedt een volledige Android-ervaring. Zoals je zou verwachten van een topmodel, is het apparaat ook een toonbeeld van strak design, met een knappe, donkere rand rond het scherm en een 'vleugel'voet aan de weerszijden van het scherm.

Het nieuwe vlaggenschip is enkel beschikbaar met een 65-inch scherm, een schermdiameter op maat van de Ultra HD-resolutie. Deze 65PUS9809 beschikt verder nog over Micro Dimming Premium (de beste vorm van micro-dimming die Philips in huis heeft, met 114 apart aanstuurbare segmenten) en Bright Pro. Beide functies moeten zorgen voor een zeer goed contrast.

Wat echter het meeste aandacht zal trekken, is de volledige implementatie van Android. Het is weliswaar niet de eerste televisie van Philips die overschakelt op het besturingssysteem van Google. Toch blijft het bijzonder om de Android-interface die we kennen van smartphones en tablets quasi onveranderd op een tv-scherm te zien verschijnen. 

Philips maakt de overstap naar Android omdat er duidelijk nood was aan vernieuwing op het smart tv-front. Hoewel smart tv-functies relatief weinig gebruikt worden door consumenten, denken fabrikanten dat dit op termijn een belangrijke manier wordt om zich te onderscheiden van concurrenten. De kwaliteitsverschillen op beeldkwaliteitvlak beginnen immers behoorlijk klein te worden. Daarom ook dat LG sterk investeert in het WebOS-platform en dat Samsung nu al jaren investeert in hun smart-platform.

Tegelijkertijd is het oude Smart TV-platform van Philips – dat vaak bekritiseerd werd voor zijn trage responstijd – niet helemaal weg. "Android biedt toegang tot alle apps, diensten en content in de Google Play Store, bovenop het reguliere Philips Smart TV-aanbod", zegt Philips. De oude apps blijven dus beschikbaar.

Bij de 65PUS9809 levert Philips ook een losse draadloze subwoofer, om het typisch mager geluid van een hedendaagse design-tv wat meer body te geven. Iets gelijkaardig zagen we ook bij Sony, die een losse verkoopt die gecombineerd kan worden met verschillende tv-modellen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.