Beeld

Philips trekt zich terug uit de televisiemarkt

In 2012 startte Philips een Joint-Venture met TPV waarin de ontwikkeling en fabricage van zijn televisies werd ondergebracht. Philips verkoopt nu zijn aandeel van 30% in de Joint Venture aan TPV en zet daarmee een streep onder zijn televisie-activeiten.

De Joint Venture TP Vision werd twee jaar geleden gevormd om de verlieslatende televisie-afdeling van Philips een toekomst te geven. Philips werkte al samen met TPV voor computer monitoren onder de Joint Venture MMD, dus de stap om ook de televisie know-how van Philips op een gelijkaardige manier veilig te stellen was geen verrassing. Het nieuwe bedrijf mocht dankzij een licentieovereenkomst nog steeds gebruik maken van de Philips merknaam op de televisies en dat voor een termijn van vijf jaar.

Financiëel trekt Philips, dat zich wil focussen op de medische sector en verzorgingsproducten, zich nu volledig terug uit TP Vision. De deal zal vermoedelijk finaal rond zijn tegen mid 2014.

Maar in praktijk zal er voorlopig weinig veranderen. Het technische team dat zich grotendeels op de TPVision Innovation site in Brugge bevindt, en in staat voor het ontwerp blijft op post. De licentieovereenkomst voor het gebruik van Philips merknaam blijft ook intact. In de winkel zal je dus nog steeds Philips televisies aantreffen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.