Mobile

Sony Z2: telefoon met 4K-video en noise-cancelling

Met de Xperia Z2 heeft Sony een stevige uitdager voor de Galaxy S5 van Samsung in huis. Die wordt maandagavond gelanceerd, en tot dan sleurt deze toptelefoon van Sony alle aandacht naar zich toe. De Z2 ligt vanaf maart in de winkels.

De Xperia Z2 blijft helemaal trouw aan de designtaal van zijn voorgangers, de Z (lees hier de test) en Z1 (lees hier de test). Hetzelfde minimalistische ontwerp, met een slanke behuizing bestaande uit glas en aluminium. Ook de water- en stofdichtheid waarmee Sony zichzelf een eigen profiel aanmeet, is aanwezig.

Bij de nieuwe telefoon zet Sony zeer sterk in op de foto- en videomogelijkheden. De Xperia Z2 is zeker niet de eerste smartphone die 4K-video kan produceren, dat kon ook bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 3 (hier getest). Maar de belofte van betere videokwaliteit is er, met een 4K-opnamemodus aan 30 frames per seconde en met (non-optische) beeldstabilisatie.

Foto's worden gemaakt door de 20,7 megapixel sensor, aangevuld met de mobiele versie van de BIONZ-beeldprocessor.

Wat unieker is, is de ingebouwde noise-cancelling die werkt in combinatie met een meegeleverde in-earshoofdtelefoon. Of die even goed werkt als toegewijde noise-cancelling headsets zoals de Bose QuitComfort 20 (lees hier de test), moet nog blijken. Wie liever zijn medependelaars irriteert, kan ook aardig wat volume produceren via de ingebouwde stereospeakers.

Het nieuwe 5,2 inch Full HD Triluminos-scherm klinkt bijzonder. Het gebruikt rood en groen fosfor met blauwe led's en aangepaste kleurenfilters om een uniform en heldere beeld te produceren. Hoewel we dit zelf nog moeten vaststellen, zegt een Sony-vertegenwoordiger dat dit nieuw scherm komaf maakt met de kritiek over de kijkhoek die te horen was bij de Z.

Onder de motorkap steekt dezelfde hardware die ook te vinden is bij de Xperia Tablet Z2, eveneens hier in Barcelona gelanceerd. Lees: een Qualcomm Snapdragon 801-chip met 2,3 GHz Krait quad-coreprocessors, aangevuld met een Areno 330-grafische chip. 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.