Geluid

Stijlvolle design-speakers voor Samsungs multiroomlijn

De al omvangrijke Multiroom-familie van Samsung breidt uit met een paar opmerkelijke designspeakers. Daarnaast presenteren de Koreanen op CES ook een volledige line-up soundbars voor gebogen tv's.

De WAM7500 en WAM6500 zijn allerminst conventioneel te noemen. Beide speakers hebben een ei-vorm, gemonteerd op een metalen voet en standaard. De bijzondere vorm is er niet enkel voor de show; een groef die rondom de speakers loopt verhult een akoestische reflectorring die het geluid naar alle kanten de kamer instuurt. Samsung noemt de twee toestellen daarom ook 'Ambient speakers'. Ze zouden overal in de kamer – ongeacht je locatie in de ruimte – hetzelfde moeten klinken.

Het grote verschil tussen de twee nieuwe modellen: de WAM6500 heeft een batterij en een handvat om de speaker gemakkelijk te verplaatsen.

De beide WAM-speakers maken deel uit van het Multiroom-aanbod van Samsung, dat al verschillende actieve speakers omvat (de M3, M5 en M7), een soundbar (HW-H750/751), HT-sets en een Blu-rayspeler (BD-H6500). Het Multiroom-systeem werkt bovendien samen met de meeste recente smart tv's van Samsung om ook surround via draadloze speakers aan te bieden. Ook de WAM7500 en WAM6500 zijn dus aan te sturen via een app en kunnen muziek gezamenlijk of per kamer spelen. 

 

,

Het afgelopen jaar was Samsung de enige met een toegewijde soundbar voor gebogen tv's, de HW-H7500. Curved televisies blijken een hit en blijkbaar geldt dat ook voor de bijhorende soundbars. Er komen er daarom drie bij: de 6000, 6500 en 8500. Veel details lost Samsung nog niet over de nieuwe soundbars, wellicht omdat de fijne details voor de CES-beurs begin januari bewaard worden.

Wel is geweten dat de Curved Soundbar met de 8500-label een 9.1-surroundervaring biedt. Prijzen zijn echter nog niet bekend, evenals de exacte beschikbaarheid in de Benelux.

Zowel de nieuwe gebogen soundbars als de WAM7500 en WAM6500 worden gepresenteerd op CES, dat vanaf 5 januari in Las Vegas plaatsvindt. Traditiegetrouw vind je ook bij FWD een volledig verslag van deze belangrijke beurs.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.