Geluid

Apple Music kondigt exclusives aan

Nu de releasedatum van Apple Music (30 juni) steeds dichterbij komt, kondigt Apple meer en meer exclusieve content aan om luisteraars hun kant op te trekken. Ze komen onder meer met een single van Pharrell en een interview met Eminem.

Als reactie op de exclusieve content van concurrent Tidal liet Apple weten dat Pharrell's nieuwe single Freedom alleen verkrijgbaar zal zijn via Apple Music. De single was al ooit eventjes te horen in een reclamespot van de streamingdienst die eindigde met "June 30. Only on Apple Music". Pharrell was vorig jaar extreem succesvol met de single Happy van de Despicable Me 2 soundtrack.

Ondertussen is de Britse DJ Zane, voorheen werkzaam voor de BBC, aangetrokken om voor Apple Music te presenteren op het radio-station Beats 1. De DJ plaatste al een foto van hem en Eminem op Twitter en liet weten dat hij de eerste artiest wordt die een exclusief interview zal doen voor Apple Music. Niet vreemd natuurlijk, aangezien hij goed bevriend is met Beats-bedenker Dr.Dre.

Andere grote namen die Apple Music strikte voor hun muziekdienst zijn onder meer Elton John, Disclosure en Drake. Ook met Taylor Swift is alles weer koek en ei en zij zal haar nieuwe album toch beschikbaar stellen via de muziekdienst. Apple hoopt daarnaast ook abonnees te verleiden met een gratis proefperiode van drie maanden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.