Geluid

Auro brengt 3D-albums naar Blu-ray

Sono Luminus en Auro Technologies lanceren drie albums die zijn opgenomen in Auro 3D. Binnenkort kun je ze dus naast de reguliere stereo en 5.1 mixes ook beluisteren met driedimensionaal geluid. Ze worden uitgebracht op Pure Audio Blu-ray.

Het gaat om drie albums met klassieke muziek van platenmaatschappij Sono Luminus, te weten Touch van Peter Gregson, In the Light of Air van Anna Thorvaldsdottír en From Whence We Came van Ensemble Galilei. De albums van Peter Gregson en Anna Thorvaldsdottír zijn als eerste aan de beurt en zijn beschikbaar vanaf 28 augustus. Op het album van Ensemble Galilei moeten we iets langer wachten; deze verschijnt namelijk op 25 september.

Auro-3D (lees hier meer over het fenomeen) is de volgende stap op het gebied audio, waarbij ook hoogte wordt toegevoegd aan stereo en surround. Ozark Henry en het Nationaal Orkest van België brachten al eerder een cd voorzien van een Auro 3D-mix uit op Pure Audio Blu-ray. Overigens kon je een tijdje terug al een uitgebreide test met de Pure Audio Blu-ray's lezen bij onze collega's van Hifi.nl.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.