Beeld

Betaalbare BenQ projector ondersteunt 3D

Een aantal jaren geleden presenteerde BenQ met de W1300 en W1400 twee betaalbare projectoren voor een thuisbioscoop. De W1300 heeft nu een opvolger gekregen in de vorm van de W1350. De projector maakt wederom gebruik van DLP-technologie, maar is uitgebreid met onder meer MHL en een optie tot Wireless Full HD (WFHD).

De thuisbioscoopprojector heeft een 1,5-voudige zoom en projecteert films met een grootte van maximaal 8,25 m/324 inch. Functies als 2D Keystone en Lens Shift moeten zorgen voor de beste flexibiliteit. Ook fans van 3D-films zitten goed; de W1350 ondersteunt verschillende soorten 3D in Full HD-kwaliteit, waaronder HDMI, 1,4a 3D, blu-ray, 3D-uitzendingen, videogames en NVIDIA 3DTV pc-connectiviteit. De 3D-bril wordt meegeleverd.

De DarkChip3 DLP-technologie van Texas Instruments waarmee de projector is uitgerust is geoptimaliseerd en moet nu beelden projecteren met nog hogere zwartwaarden. Je kunt de W1350 staand gebruiken of aan een wand bevestigen. Een plaatsing niet recht voor het projectievlak zou daarbij geen probleem zijn voor het apparaat: het verticale bereik van Lens Shift en de horizontale 2D Keystone-correctie zorgen er namelijk voor dat het beeld niet wordt vervormd.

Voor 349 euro kan er een optionele WFHD-kit (te zien op de foto onder) bijgekocht worden voor gegevensoverdracht zonder kabels. De WFHD-kit bestaat uit een transmitter met twee HDMI-ingangen, een HDMI-uitgang en een receiver die via USB met de projector wordt verbonden en zo tegelijkertijd zorgt voor de stroomvoorziening van de receiver.

De vier ingebouwde antennes zorgen voor een optimale streaming-kwaliteit van kamer naar kamer. Via de MHL-poort kunnen mobiele apparaten zoals smartphones of tablets rechtstreeks op de projector worden aangesloten. Beelden van videoclips, foto's of videostreams kunnen op deze manier in groot formaat worden afgespeeld.

De W1350 is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.249 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.