Mobile

Goedkope Sony-telefoon pakt uit met stevige batterijduur

Sony introduceerde vandaag de nieuwe Xperia E4 smartphone. De trefwoorden die het merk voor deze nieuwe Xperia gebruikt zijn gebruiksgemak, entertainment en betaalbaarheid. Ook de batterij is voor Sony een reden om de aandacht op het nieuwe model te vestigen: deze zou naar verluidt twee dagen meegaan en de E4 zo een ideaal entertainmentapparaat maken voor onderweg.

De E4 is voorzien van een 5” qHD display met IPS voor de beste kijkhoek. Er zitten verschillende apps inbegrepen en de 2300mAh accu voorzien van Ultra STAMINA modus zou ervoor zorgen dat de batterij twee dagen mee kan. Het vastleggen van beelden gaat door middel van automatische scèneherkenning, beeldverbeteringsfuncties en camera-apps. Ook het wijzigen van je instellingen zou een stuk sneller gaan doordat je nu enkel naar de naar de statusbalk hoeft te gaan om vervolgens op het tabblad “snelle instellingen” te tikken.

Voor gebruikers die voor het eerst een Xperia-toestel aanschaffen is er de Xperia Transfer-app. Deze zorgt ervoor dat je contactpersonen, foto’s, bladwijzers, apps, muziek, berichten kunt overzetten van je vorige Android, iOS of BlackBerry-toestel.

,

Het toestel heeft de typische Sony-uitstraling en bevat volgens het merk ook designelementen die doorgaans vooral terug te vinden zijn op de wat duurdere smartphones, zoals de aluminium aan/uitknop met een diamanten snede en een roestvrij stalen cameraring. De Xperia E4 is verkrijgbaar in het zwart en in het wit.

Hij voorzien van aanpasbare UI-thema’s om hem een persoonlijke touch te geven. Die persoonlijke touch kan ook aan de buitenkant toegepast worden, want Sony stelt verschillende bijpassende coveraccessoires beschikbaar. Ook hardware-apparaten zoals de BSP10 Bluetooth Speaker en SBH60 Stereo Bluetooth Headset zijn te gebruiken in combinatie met de Xperia.

,

De Xperia E4 bevat zoals gezegd een krachtige 2300mAh geïntegreerde accu die twee dagen meegaat zonder dat het toestel tussentijds in de oplader moet. Je kunt de batterij ook optimaliseren door de STAMINA-modus te activeren. Zo zou het mogelijk zijn om in de Ultra STAMINA modus je telefoon met enkel de basisfunctionaliteit een week lang te gebruiken.

Verder is het apparaat voorzien van een 1,3 GHz quad-core processor om meerdere taken tegelijk uit te kunnen voeren. De processor en 1GB RAM zouden daarnaast hoge en snelle prestaties bieden zonder de accu leeg te slurpen. De Xperia E4 heeft verder 8GB aan opslagruimte om je eigen content te bewaren.

,

Het laatste trefwoord dat Sony hoog in het vaandel heeft staan is entertainment. De E4 is uitgerust met een 5" qHD display en speakers, plus IPS voor de beste kijkhoek. De nieuwe PartyShare app maakt het mogelijk om via WiFi Direct je muziek te delen met iedereen in de kamer. De app is ook te gebruiken om foto's van feesten te verzamelen en te delen. PartyShare is vooraf geïnstalleerd op de Xperia E4, maar kan ook in Play Store worden gedownload voor alle Xperia-producten en Android smartphones die op Kitkat of latere Google OS versies draaien.

De 5MP camera aan de achterzijde is voorzien van HDR en verschillende camera-apps. Daarbij moet je denken aan onder andere AR fun, Live on YouTube™, Portrait retouch, Sound photo, Timeshift burst, AR effect, Social live, Creative effect, en Sweep panorama. Met de 2MP camera aan de voorzijde kun je selfies schieten, waarvoor ook al een speciale selfie-app is geïnstalleerd.

,

Sony laat weten de Xperia 4 in februari, dus deze maand nog, te lanceren. De verkoop en distributie via retailpartners in België zal gedaan worden door Mobistar. De adviesprijs van de Xperia E4 ligt op 99 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.