Beeld

IFA 2015 – Panasonic breidt uit met OLED

Panasonic maakte op de IFA-technologiebeurs in Berlijn bekend zijn assortiment hoogwaardige televisies met 4K Pro te gaan uitbreiden met een OLED-model van 65 inch.

De TX-65CZ950 biedt een native 4K UHD-resolutie en OLED-schermtechnologie. De 4K Studio Master Processor maakt gebruik van technologie die is geïnspireerd door de professionele AV-divisie van Panasonic, gecombineerd met de kennis en ervaring van experts uit de filmindustrie van Hollywood.

OLED
OLED kan op een compleet nieuwe manier reageren op zwarttinten. Iets dat door Panasonic wordt aangeduid als "Absolute Black".

Mike Sowa
Panasonic sloeg de handen ineen met kleurprofessional Mike Sowa – viervoudig finalist in de Hollywood Post Alliance-awards – om de beeldprestaties van de TX-65CZ950 eerst af te stemmen en vervolgens goed te keuren. Consumenten die de instellingen van Sowa willen gebruiken hoeven op de TX-65CZ950 alleen maar de beeldvoorinstelling "True Cinema" te selecteren.

THX-certificering
Panasonic maakte bekend dat het toestel is gecertificeerd door THX. Daarmee is het de eerste 4K OLED TV met THX-certificering ooit. “THX onderwierp de CZ950 aan meer dan 400 laboratoriumtests en controleerde zo samen met Panasonic of elke pixel exact overeenkwam met de bron content.” De televisie ondersteunt daarnaast de nieuwe HDR-technologie (High Dynamic Range).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.