Mobile

IFA 2015 – Sony high-end smartphones

Sony kondigde tijdens de IFA 2015 in Berlijn haar nieuwe lijn high-end smartphones aan. Voor die IFA van start ging, kon FWD Magazine al een blik werpen. 

Met de nieuwe Xperia Z-lijn, slaan we de vierde generatie Sony-toestellen in Nederland over. Lees meer over de Xperia 1Sony Z2Xperia Z3+ en de Sony Xperia Z Ultra.

Xperia Z5 serie
De Xperia Z5 serie beschikt over een gloednieuwe grote 1/2.3 Exmor RS for mobile 23MP-sensor en een F2.0 G-lens. Het is de eerste volledig gerestylede smartphone cameramodule van Sony sinds de Xperia Z1. De Xperia Z5 en de Z5 Compact zijn beide waterdicht en stofbestendig. 
Aan de zijkant zorgt een nieuwe geïntegreerde power-button met vingerafdruksensor ervoor dat elk toestel persoonlijk beveiligd en gemakkelijk te ontgrendelen is. De Xperia Z5 en de Xperia Z5 Compact worden aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 810-processor met een octa-core 64 bits processor.

De Z5 beschikt over een 5,2 inch beeldscherm en zal verkijgbaar zijn in Graphite Black, White, Gold en Green. 

De Xperia Z5 Compact beschikt over een 4,6 inch beeldscherm en zal verkrijgbaar zijn in Graphite Black, White, Coral en Lime.

,

Z5 Premium
De Z5 Premium is het nieuwste model, en is de eerste 4K smartphone. De gegevensoverdracht tussen processor en toestel is geoptimaliseerd, wat betekent dat de Xperia Z5 Premium de weergave van de beelden op je smartphone onthoudt en de afbeelding of video in cache opslaat. De Xperia Z5 Premium wordt eveneens aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 810-processor en beschikt over een 3430 mAh batterij die het tot twee dagen volhoudt met een snelle oplaadcapaciteit. De Z5 Premium zal verkrijgbaar zijn in Black, Chrome en Gold.

Beschikbaarheid 
De Xperia Z5 en de Z5 Compact zullen vanaf oktober 2015 verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van respectievelijk €749,- en €599,- en de Xperia Z5 Premium in november 2015 voor €849,-.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.