Geluid

Jay-Z neemt Tidal over

Weer nieuws omtrent het het pas in Nederland en België geïntroduceerde Tidal. Rapper Jay-Z, die naast zijn muziekcarrière ook al geruime tijd succesvol is als zakenman, gaat de online muziekdienst namelijk overnemen. Zijn bedrijf Project Panther Bidco heeft ongeveer 50 miljoen euro neergeteld om Tidals moederbedrijf Aspiro op te kopen.

Tidal richt zich in tegenstelling tot veel andere muziekdiensten enkel op muziek in cd-kwaliteit. Ze bieden nummers alleen aan in flac-formaat en niet als gecomprimeerde MP3's. De dienst is daarmee vooral bedoeld voor echte hifi-fans die alleen de beste kwaliteit willen. Daarvoor moeten ze wel ietsje meer betalen: er is één enkel abonnement beschikbaar voor 20 euro in de maand.

Wij mochten al even met Tidal aan de slag en onze bevindingen kun je hier teruglezen. Jay-Z is met de overname overigens niet alleen de nieuwe eigenaar van Tidal, hij krijgt ook de beschikking over diens zusterdienst WiMP, een streamingdienst die (nog) niet in de Benelux verkrijgbaar is.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.