Beeld

LG blijft sterk inzetten op OLED

De displayafdeling van LG toont op de CES-beurs in Las Vegas niet minder dan zeven nieuwe OLED-schermen. Het Koreaanse merk toont daarmee dat hij sterk in de nieuwe, contrastrijke beeldtechnologie gelooft. Vooralsnog als enige.

Om duidelijk te zijn: de nieuwe OLED-schermen worden getoond door LG Display, verantwoordelijk voor schermproductie in de LG-groep. Vermoedelijk zullen de panelen hun weg wel vinden naar concrete tv-modellen, maar daarvoor is het wachten op de CES-persconferentie van LG Electronics. Die vindt maandagochtend in Vegas plaats, omgerekend 17u onze tijd.

De zeven nieuwe OLED-panelen zijn in verschillende families ingedeeld, naargelang hun vorm. Naast klassieke platte schermen, voorziet LG uiteraard – want toch wel vrij succesvol in de markt – gebogen OLED-schermen. LG Display toont ook schermen met een variabele buiging. Een prototype van zo'n scherm zagen we vorig jaar al op CES, maar dan bij Samsung.

Op CES toont LG Display een gebogen Ultra HD OLED-scherm van 55 inch diameter, en daarnaast een reeks groteere 4K-OLED-panelen. Daarbij een 65-inch gebogen variant en een 77-inch OLED-scherm dat op verzoek kan buigen.

Tegelijkertijd blijft LG Display trouw aan LCD IPS, een LCD-technologie die LG altijd sterk in de markt zette. De fabrikant pakt op zijn eigen CES-stand uit met een ultralichte en dunne Art Slim-reeks van 55- en 65-inch 4K LCD-panelen. Er zijn sterke indicaties dat die panelen al meteen in nieuwe LG-tv's zullen verwerkt worden. 

Voor wie echt op zoek is naar toekomstmuziek, showcaset LG Display ook een 98-inch Quad Ultra HD-paneel (7.680 x 4.320 beeldpunten) en een 65-inch Ultra HD-panel met wide color gamut.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.