Redactie

Makkelijk media delen met Lenovo Cast

Lenovo introduceert op het eigen Lenovo Tech World deze week het eerste media casting device van het merk. De Lenovo Cast maakt het mogelijk om media vanaf telefoons en tablets gemakkelijk te delen met grotere schermen.

Uit eigen onderzoek van het merk is gebleken dat zo’n 80 procent van de huishoudens in het bezit is van één of meerdere tablets, en dat 52 procent deze gebruikt om tv te kijken. Toch is het niet altijd praktisch om media te bekijken op dat soort schermen, en zeker niet om het te delen. De Cast maakt het mogelijk om vanaf een smartphone of tablet direct naar een groter apparaat zoals een televisie te streamen. Dat doet de Cast in drie vrij simpele stappen: plug, link en play. De cast plug je met HDMI in een willekeurig groot scherm, zoals (waarschijnlijk) je tv, en link je vervolgens aan het signaal van dat apparaat. Stap drie is dan het afspelen via DLNA of Miracast (waar we al eens een uitgebreid stuk over brachten). Het kastje kun je gemakkelijk achter (of ergens rond) je televisie kwijt, en het verzenden van bestanden kan tot 20 meter.

De uitrol naar de markt begint vanaf augustus 2015, wereldwijd. Europese prijzen zijn nog niet bekend, het prijskaartje in dollars zal $49 bedragen. Voor meer informatie kun je terecht op de website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.