Geluid

Nieuwe Sennheiser-koptelefoon heeft instelbare bassen

Op High End München stelt Sennheiser dan toch een nieuwe high-end hoofdtelefoon. De HD 630VB is de eerste "gesloten audiofiele" hoofdtelefoon van het merk en valt op door zijn grote draaiknop om bassen af te regelen.

Sennheisers topmodellen zoals de HD650, HD700 en HD800, zijn top op heden altijd open designs geweest. Maar de HD 630VB breekt daarmee, wat helemaal met de bestemming van de nieuwe over-ears koptelefoon te maken heeft. Sennheiser wil hem immers positioneren als een goede keuze voor thuis en onderweg. Aangezien een open hoofdtelefoon veel omgevingsgeluid binnenlaat en muziek lekt naar buiten toe, moest het wel een gesloten ontwerp zijn.

Interessant is wel dat Sennheiser het gesloten ontwerp verruimt met een grote draaiknop waarmee je de intensiteit van de laagste frequenties kan aanpassen. Het is niet de eerste keer dat een fabrikant dat doet – onder meer Beyerdynamic heeft koptelefoons met openingen die je kan sluiten voor een bass met meer impact en diepte. Maar de HD 630VB gaat een stapje verder door te werken met een grote draaiknop met circa 20 standen. Volgens Sennheiser kan je zo rond 50 Hz tot 5 decibel toevoegen of verwijderen. 

De ondergrens qua frequenties ligt op 10 Hz, de bovengrens bij 42 KHz. De impedantie van 23 ohm, de efficiëntie en de aanwezigheid van een ingebouwde microfoon maakt de HD 630VB ook goed geschikt voor mobiel gebruik. Hem aandrijven vanaf een smartphone zou geen probleem mogen zijn.

De nieuwe Sennheiser beweegt zich prijstechnisch al richting het premiumsegment. De HD 630VB zal in de winkel liggen met een prijskaartje van 499 euro, waarmee het op ramkoers zit met onder andere de recente OPPO PM-3 (lees hier de test).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.