Mobile

Nokia denkt aan merk-comeback

Het Finse Nokia verkocht in 2013 zijn mobiele tak aan Microsoft en dat betekende dat het merk tot eind 2016 zijn logo niet meer op telefoons door mocht voeren. Toch wil Nokia na die periode weer telefoons onder het eigen merk gaan uitbrengen. Dat verklaarde Nokia-ceo Rajeev Suri tegenover het Duitse Manager Magazin.

Finse bedrijf is daarbij alleen niet van plan die telefoons ook echt zelf te maken. In plaats daarvan mogen fabrikanten die de ontwerpen van Nokia realiseren het merk licenseren. "We zoeken naar passende partners", vertelt Suri. "Microsoft maakt mobiele telefoons. Wij zouden ze simpelweg ontwerpen en vervolgens ons merk middels licentie beschikbaar stellen." Op die manier liet Nokia al eens eerder een door Foxconn gemaakte Android-tablet op de markt brengen: de Nokia N1.

Nokia deed de aankondiging vlak nadat bekend werd dat voormalig Nokia-topman Stephen Elop bij Microsoft zou gaan vertrekken. Elop was eerder CEO bij Nokia en verhuisde naar de overname mee naar Microsoft om daar de hardware-tak te gaan runnen. Elop besloot onlangs het bedrijf te verlaten omdat zijn sectie nu door Microsoft wordt gefuseerd met de Windows-divisie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.