Geluid

Onkyo komt met nieuwe home cinema producten

Het Japanse Onkyo presenteert een aantal nieuwe home cinema producten. De apparaten kunnen uit de voeten met Dolby Atmos en moeten ook nog eens betaalbaar worden. Het gaat om een 7.1-kanaals A/V receiver (TX-SR444); een A/V receiver plus speaker (HT-S5805) en een losstaand 5.1.2-kanaals luidsprekersysteem (SKS-HT588).

De TX-SR444 levert 100 W per kanaal. Het is momenteel de goedkoopste Dolby Atmos receiver van Onkyo. Hij is volledig nieuw ontworpen om hem makkelijker in gebruik te maken voor nieuwelingen. De TX-SR444’s vier HDCP 2.2 HDMI inputs en enkele output ondersteunen 4K/60 Hz video—compleet met 4:4:4 color space en 21:9 cinema aspect ratio. Hij kan ook verbonden worden met oudere apparaten waarbij gezorgd wordt voor HDMI upscaling.

Het achterpaneel en de on screen handleiding maken het installeren makkelijk. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van AccuEQ akoestische kamercorrectie en een knop voor snelle set-up aanpassingen. Hij heeft een STRM Box port voor toevoer naar je media-devices, met apps voor on-demand media. De receiver heeft ook Bluetooth voor draadloos streamen, inclusief DSP enhancement voor bronnen van lage kwaliteit.

,

De HT-S5805 5.1.2-kanaals Dolby Atmos Home Theater Package combineert alle bovenstaande functies in een HT-R494 7.1-kanaals A/V Receiver met een Dolby Atmos 5.1.2 speaker systeem dat opgehangen kan worden.

Elke tweewegs front speaker (met een 12 cm driver en een 2.5 cm dome tweeter) heeft een 8 cm woofer die apart wordt aangedreven. Deze woofers laten het geluid van objecten in de kamer op en neer gaan.

De voorste monitoren combineren een dual-drive tweewegs center speaker met twee compacte full-range surround speakers. Het totaalpakket komt met een 80 W subwoofer en de benodigde bekabeling.

Het SKS-HT588 5.1.2-kanaals speaker systeem (identiek aan die het het HT-S5805 pakket) werkt met elke Dolby Atmos-ready A/V receiver.

Op de prijzen en levertijden moeten we helaas nog even wachten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.