Geluid

Ook Spotify krijgt eigen IFTTT-kanaal

Vorige week werd Deezer geïntegreerd in de webservice IFTTT (If This Then That), en deze week is het de beurt aan concurrent Spotify. Met IFTTT, ook wel de lijm van het internet genoemd, is Spotify aan allerlei diensten en apparaten te koppelen.

Een account bij IFTTT kost niets en de dienst werkt ook in combinatie met de gratis versie van Spotify. Met de service kun je verschillende commando's elkaar op laten volgen. Je geeft aan dat wanneer op jouw commando een specifiek ding gebeurt (this), ook het andere (that) automatisch in werking treedt. De mogelijkheden met de IFTTT-app, verkrijgbaar in Google Play en de App Store, zijn bijna onbeperkt en de muziekdienst heeft al 15 IFTTT-acties samengesteld.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk je Hue-lampen van Philips aan te laten passen aan het artwork van het nummer of de cd waar je naar luistert en wekelijks je favoriet tracks naar jezelf te laten mailen. Je kunt het ook zo instellen dat je favoriete nummers automatisch geplaatst worden op social media als Facebook en Twitter. Bekijk hieronder een filmpje met meer informatie over de mogelijkheden van IFTTT.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.