Beeld

Panasonic introduceert HX-A1

Panasonic kondigt de HX-A1 aan: een op het lichaam draagbare camera waarmee men handsfree Full HD-opnames kan maken in extreme, ruige omgevingen.

De camera is waterdicht tot 1,5 m1 zonder externe behuizing, schokbestending tegen een val van 1,5 m hoogte2, vorstbestendig tot -10°C en stofdicht (IP6X)3. Panasonic richt zich hiermee op de avonturiers en liefhebbers van wildwaterraften, skiën of adventure-racen.

Slow motion
De HX-A1 legt snelbewegende onderwerpen vast bij 50 
fps (twee keer zo snel als de standaard framesnelheid) in 1280×720 pixels en bij 100 fps (vier keer de standaard framesnelheid) in 848×480 pixels, zodat de actiebeelden in slow motion kunnen worden afgespeeld.

Zien in het donker
De camera weegt circa 45 gram, heeft een aparte infraroodlamp en Glasscover (nachtmodus), om in de modus '0 Lux Night Mode' opnames te maken in het donker. 

Wi-Fi
Met de ingebouwde Wi-Fi kan men verbinding maken tussen de 
camera en een smartphone of tablet. Via de Panasonic Image app controleert men dan of de camera zich in de juiste positie bevindt om de actie goed vast te leggen. De opnames kunnen vervolgens direct worden gedeeld met anderen via sociale media.

Met behulp van Wi-Fi is de HX-A1 ook te verbinden met geselecteerde modellen in het 2015 camcorderassortiment4 van Panasonic om zo een draadloze twincamera te creëren. Tijdens het vastleggen van videobeelden met de HX-A1 worden deze weergegeven op een subscherm op de monitor van de draadloos verbonden camcorder. Hierdoor is het mogelijk twee tegelijkertijd vastgelegde video's samen te voegen. Wanneer de camera is aangesloten met een USB-kabel, kan hij als webcam worden gebruikt. 

Verkrijgbaar
De HX-A1 wordt geleverd met de Multi-Mount (VW-MKA1) en de Tripod Mount (VW-CTA1). De HX-A1 is verkrijgbaar vanaf medio mei 2015, voor een adviesprijs van € 199.95.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.