Mobile

Pebble maakt opnieuw Smartwatch via Kickstarter

We kennen Pebble als sensatie op Kickstarter en via de inzameldienst hebben ze wederom een nieuwe Smartwatch weten te produceren: de Pebble Time . Het horloge is voorzien van een kleurendisplay plus een spraakfunctie en moet in mei verkrijgbaar worden. En dat is een maand na de introductie van de Apple Watch.

Pebble wilde via Kickstarter 500.000 dollar binnenhalen voor de productie van het horloge, en de opbrengsten gingen eigenlijk direct na de bekendmaking al over dat bedrag heen. Het nieuwe model is voorzien van een gekleurd e-paper display dat volgens Pebble uitblinkt in energiebesparing; de batterij van het horloge zou daardoor zeven dagen mee moeten gaan.

Het apparaat bevat verder een nieuwe tijdlijn-interface waarop de meest belangrijke zaken uitgelicht worden. De Pebble Time is ook bestand tegen water en gewoon te gebruiken met de 65.000 bestaande apps en watchfaces van Pebble.

De ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat gebruikers gesproken reacties kunnen geven op binnenkomende notificaties, hoewel dat alleen werkt in combinatie met g-mail op je iPhone. Pebble belooft dat Android-gebruikers de spraakfunctie kunnen gebruiken met "het merendeel" van de populaire apps op dat platform.

Met een dikte van 9,5 millimeter is de Pebble Time zo'n twintig procent dunner dan hun vorige model smartwatch. Hij beschikt ook over een krasbestendig Gorilla Glass display. De input werkt nog altijd via drie fysieke knoppen: drie aan de rechterzijde en eentje aan de linkerkant.

Pebble verwacht de Pebble Time in mei te kunnen gaan leveren voor een adviesprijs van 199 dollar. Daarmee is hij ongeveer 150 dollar goedkoper dan de goedkoopste uitvoering van de Apple Watch, die in april op de markt moet verschijnen voor een adviesprijs van 349 dollar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.