Geluid

Pioneer debuteert Speaker Base met Bluetooth voor flat screen televisies

Voor mensen die in het bezit zijn van flat screen televisie, maar qua geluid meer uit hun opstelling willen halen ontwikkelde Pioneer haar eerste SBX-B30 Speaker Base. De speaker base is bedoeld als voetstuk voor mensen die hun flatscreen op een steun hebben geplaatst en dient als vervanging van de ingebouwde speakertjes. Via een optische of analoge aansluiting door één kabel kun je hem op je tv aansluiten.

De SBX-B30 maakt gebruik van een houten behuizing voor betere controle van de luidsprekers en het tegengaan van ongewenste resonantie. Hij ondersteunt een gewicht tot veertig kilo en buigt niet door wanneer er een televisie op de unit wordt geplaatst. De behuizing bevat twee breedband frontluidsprekers en twee down-firing subwoofers, die goed zijn voor een totaal uitgangsvermogen van 130 W. De luidsprekerbasis levert Dolby Digital en DTS Digital Surround decoding, alsmede drie geluidsmodi, waaronder Surround, Night en Dialogue.

Met de ingebouwde draadloze Bluetooth-technologie kun je draadloos muziek streamen vanaf een smartphone of tablet. Daarbij kun je ook gebruik maken van de speciale Wireless Streaming app van Pioneer, die gratis kan worden gedownload uit de App Store of Google Play voor Androids. Hij levert onder meer een sound-EQ, temporegeling en andere speciale functies. Op de afstandsbediening zit zelfs een leermodus waarmee je de unit kunt leren reageren op de commando's van jou als gebruiker.

De prijs voor de Speaker Base bedraagt 249 euro en Pioneer zal hem in februari op de markt brengen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.