Mobile

Samsung Galaxy View: geen tv, geen tablet

Samsung lanceert een nieuw toestel dat je zou kunnen beschrijven als een kleine tv. Of een heel grote tablet. De Galaxy View met 18-inch scherm is een aparte tussenvorm die mikt op medialiefhebbers en gamers.

Als je de View benadert als een tablet, gaat er maar één woord door je hoofd: "Gigantisch". Met zijn 18,4-inch Full HD-scherm en ingebouwde stand aan de achterzijde is het dan ook groot toestel (45 x 27,6 x 1,2 cm, 2,65 kg). We zien er niemand de trein of het vliegtuig mee opstappen, daarvoor is hij te groot. Nochtans heeft de stand wel een geïntegreerd handvat zodat je de Galaxy View gemakkelijk kan verplaatsen.

"We zien de View als iets tussen tussen de tablet en de tv. Tablets zijn personal devices geworden, de tv staat in de woonkamer. Dit kan weer een echt familietoestel zijn waar je samen iets op kan doen", zegt Davy Moons, productmanager tablets bij Samsung. Hij schetst verschillende scenario's waarin je de View zou kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als alternatief voor een tv in de keuken. Met als voordeel dat je iets kan opzoeken of terwijl je wacht op het koken van het water even kan loeren op Facebook. De View zou ook handig zijn als je op weekend vertrekt, zodat je in een vakantiehuis of tent nog een film kan bekijken.

De nadruk ligt sterk op verorberen van media. De View draait Android, met vrij weinig aanpassingen of extraatjes. Maar wat er wel is, is een apart homescherm met grote snelkoppelingen naar media-apps. In België verschijnen er blokken voor deredactie.be, VTM, RTLi en anderen, maar ook Netflix en Videoland. In Nederland is het aanbod weer afgestemd op de eigen zenders en contentaanbieders. Je kan ook eigen media bekijken of andere apps.

We namen de View even in handen tijdens een briefing bij Samsung. Of liever: op de schoot. De ingebouwde stand leent zich namelijk goed voor dit gebruik, zodat je heel vlot een tekst kan tokkelen in de zetel. De stand kan eveneens anders gebruikt worden, zodat de View recht staat op een tafel.

Onze eerste indruk was dat de View als media-apparaat het zeker niet slecht deed. Het heeft geen AMOLED-scherm, maar een TFT PLS-display dat redelijke kijkhoeken biedt. Een goede kijkhoek is belangrijker bij dit apparaat dan bij een doorsnee tablet. De twee stereospeakers klonken ook vrij goed, zij het – afgaande op de korte kennismaking – niet met heel veel bassen.

De Samsung Galaxy View krigt een prijs ergens rond 600 tot 700 euro, en zal vanaf eind november in de winkel te vinden zijn. De hamvraag is natuurlijk of de consument de Galaxy View zal zien als een apart toestel tussen een televisie en tablet.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.