Beeld

Sony’s slankste tv ooit gebruikt Android TV

Sony ging de laatste jaren door een aantal iteraties van zijn gebruikersinterface, maar kiest nu dan toch resoluut voor Google’s Android TV. Niet zoals bij de vorige experimenten met Google TV op één model, maar onmiddellijk op zo goed als alle modellen.

Android TV belooft een snelle en handige interface, met Voice Search, en een uitgebreide catalogus apps. De televisies zijn ook voorzien van Google Cast, waarmee je content vanop je smartphone eenvoudig op de televisie kan bekijken. Sony blijft wel vasthouden aan zijn touchpad-remote (de One-Flick remote) en we zijn benieuwd hoe die remote het doet in samenwerking met Android TV.

Maar ook op vlak van beeldkwaliteit streeft Sony naar de beste resultaten. Ultra HD toestellen zullen een belangrijk aandeel van de nieuwe line-up uitmaken. In die toestellen zorgt Sony’s gloednieuwe 4K Processor X1 voor de beste beelden, ongeacht de bron.  Alle Ultra HD toestellen zijn uitgerust met een Triluminos display, die gebruiken een eigen Sony technologie die gelijkaardig is aan Quantum Dots. De Triluminos displays bieden een uitgebreider kleurpalet.

Bovenaan de lijst staan de X94C (75 inch) en de X93C (65 en 55 inch). Beide toestellen maken gebruik van het Wedge design van vorig jaar, en zijdelings gemonteerde luidsprekers. Of dat opnieuw Magnetic Fluid speakers zijn is vooralsnog niet geweten.  De X94C maakt opnieuw gebruik van X-tended Dynamic Range Pro (direct led met local dimming). De X93C beschikt over X-tended Dynamic Range. Daardoor zullen beide toestellen in staat zijn om HDR-content weer te geven. Greg Peters van Netflix verscheen tijdens de persconferentie op het podium om te benadrukken dat Netflix met HDR-content zal beginnen en dat Sony’s toestellen er klaar voor zijn. Beide toestellen beschikken over High Res audio technologie, waardoor dialogen en muziek hersteld worden naar de beste kwaliteit.

De X90C (65 en 55 inch) is Sony’s ultraslanke model. Met een dikte van nauwelijks 4,9 mm maakt het toestel aanspraak op de titel ’s Werelds dunste LCD TV.

Ook Sony’s gebogen model krijgt een update, de S85C (65 en 55 inch). Verder zijn er nog X85C (75, 65 en 55 inch) en de X83C (49 en 43 inch).

Tot slot zijn er nog 6 nieuwe Full HD modellen (W855C, W805C, W755C, W705C, R553C en R453C) in maten van 75 tot 32 inch.

Over beschikbaarheid en prijzen is er nog geen info.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.